Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

ATACMS: скільки ракет може отримати Україна

ATACMS: скільки ракет може отримати Україна

Укрінформ
ATACMS – скільки багато? Скільки мало?

Після того, як у західних ЗМІ виникли розмови про передачу США Україні ракет ATACMS, одразу ж заговорили і про ту кількість, яку, ймовірно, буде передано. Певна “невелика” кількість.

Що ж, хоч і немає поки що офіційних підтверджень про передачу Україні цих ракет, а є лише безліч статей у західних ЗМІ та окремі коментарі зі США (як-от, коментар Укрінформу Дена Райса – президента Американського університету в Києві та колишнього спеціального радника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - ред.), оцінимо – що таке ця їхня “невелика” кількість, яка багатьом нашим місцевим діячам запахла “зрадою”.

Для початку. Згідно з останніми відкритими даними, у США на зберіганні знаходиться до 4 тис. ракет. “Невелика” кількість. Зазначу, що це у 4 рази більше, ніж було у Великобританії та Франції Storm Shadow та Scalp EG, разом узятих. То що ж таке “невелика” кількість із 4 тисяч?

Це 400? Це 100? Чи це 40? Але навіть 40 краще, ніж “нуль”. Щоправда, куди цікавіше інше.

Пам’ятаєте, скільки ми отримали вперше РСЗВ M142 HIMARS? Спочатку це була партія з 9 машин. Потім 4 M142 HIMARS з кожного пакета. І так поступово ми отримали серйозний ударний потенціал.

А тому в повідомленні про “невелику” кількість ATACMS не бачу жодної “зради”. Починаємо з малого, продовжимо значно більшим. Головне, щоб домисли виявилися фактом. Скоро дізнаємось… почуємо… побачимо.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-