Контрнаступ є непростим, але щодня звільняємо території - Зеленський

Контрнаступ є непростим, але щодня звільняємо території - Зеленський

Укрінформ
Контрнаступ українських захисників є непростим, проте вони щодня рухаються вперед і звільняють тимчасово окуповані території України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю американському телеканалу CBS News заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І незважаючи на це, це рухається не дуже швидко», - сказав Президент.

За його словами, Україні потрібно максимально звільнити свою територію і рухатися вперед.

«Навіть якщо це менше кілометра або сотні метрів, ми повинні це зробити. Ми не повинні дати Путіну паузу», - наголосив Зеленський. 

Водночас він додав, що росіяни повинні знати, що Україна має повне моральне право атакувати ті місця, які вони використовують для запуску ракет.

«Ви знаєте, що ми застосовуємо зброю наших партнерів виключно на території України. І це правда, але ці (атаки дронів по Росії – ред.) не каральні місії, як вони (росіяни - ред.) вбивають мирне населення. Росія повинна знати, що де б вона не була, з якого б місця не запускалися ракети для ударів по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця. Ми відповідаємо їм: «Ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте», - сказав Президент.

Читайте також: ЗСУ до зими можуть розірвати сухопутний коридор РФ у Крим - Буданов

За його словами, вбиваючи цивільне населення, Путін хоче зламати українців.

«Обираючи цивільні цілі, Путін хотів досягти саме цього – зламати нас. Цій людині, яка пробилася (до вершини влади – ред.) такими кривавими діями. Всьому, що вона сказала, не можна довіряти. До такої людини немає довіри, бо він уже давно не людина», - підсумував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що нещодавні події в Росії яскраво продемонстрували, що російському Президентові не можна довіряти, тому немає жодного сенсу про щось із ним домовлятися, і це мають усвідомити всі у світі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-