В ООН до кінця не розуміють, що за війна триває в Україні — Подоляк

В ООН до кінця не розуміють, що за війна триває в Україні — Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
В ООН не розуміють в повному обсязі, що за війна триває в Україні та до чого може призвести бажання піти на поступки Росії в обмін на продовження "зернової угоди".

Як передає Укрінформ, про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"В ООН дійсно не розуміють в повному обсязі, що це за війна. Не розуміють, до чого може призвести така позиція (скасування санкцій для Росії в обмін на відновлення "зернової угоди" - ред.) ООН. Позиція, яка абсолютно точно заохочує Росію до продовження війни, до максимізації війни, до збільшення масштабу війни, до збільшення атак по цивільній інфраструктурі тощо", - наголосив він.

Читайте також: Україна розчарована слабкою декларацією G20 – МЗС

Подоляк наголосив, що ООН хоче за рахунок України піти назустріч Росії, яка абсолютно свідомо порушує статутні документи ООН і принципи міжнародного права.

"Ми маємо розуміти, що ООН дійсно толерує позицію Росії та робить це регулярно", - заявив радник керівника ОП.

Читайте також: Росія безсоромно насміхається з Радбезу — Естонія в ООН

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував президенту Росії Путіну продовжити «зернову угоду» в обмін на підключення дочірньої компанії російського аграрного банку Россельхозбанк до міжнародної платіжної системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-