Ядерна зброя РФ у Білорусі суттєво не впливає на безпекову ситуацію в Україні – ГУР

Ядерна зброя РФ у Білорусі суттєво не впливає на безпекову ситуацію в Україні – ГУР

Ексклюзив
Укрінформ
Розміщення Російською Федерацією ядерних боєголовок на території Республіки Білорусь суттєво не впливає на безпекову ситуацію в Україні.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Це (розміщення ядерних боєголовок на території РБ – ред.) суттєво не впливає на нашу безпекову ситуацію, бо Україна має величезний кордон із Російською Федерацією. Російська ядерна зброя давно розміщена по лінії цього кордону”, – зазначив він.

Юсов підкреслив, що для України “немає нічого нового” в цій ситуації, як і для Європейського Союзу і НАТО, оскільки, за його словами, російська ядерна зброя давно розміщена в Калінінградській області поблизу кордонів країн-членів відповідних організацій.

Читайте також: До Білорусі доправили перші ядерні боєголовки - ГУР

Представник ГУР МОУ висловив думку, що розміщення ядерних боєголовок у Білорусі – це “більшою мірою ядерний шантаж і підвищення ставок, але, звичайно, на це треба зважати”.

Водночас Юсов запевнив, що наразі активних дій навколо цих боєголовок українська розвідка не фіксує.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати до Білорусі.

16 червня президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що "перші ядерні боєголовки доставлені на територію Білорусі". Проте українська розвідка довго не підтверджувала цю інформацію.

Наприкінці серпня очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що до Білорусі доставили перші ядерні боєголовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-