Резніков: Під час повномасштабної війни потреби у військовій формі зросли вдесятеро

Резніков: Під час повномасштабної війни потреби у військовій формі зросли вдесятеро

Ексклюзив
Укрінформ
Під час повномасштабної російсько-української війни потреби у військовій формі зросли в понад десять разів у порівнянні з попередніми роками.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков розповів в інтерв’ю Укрінформу.

Резніков зазначив, що станом на 2021 рік необхідно було забезпечити військовослужбовців 68 тисячами зимових і 100 тисячами літніх комплектів форми.

Водночас, за його словами, станом на 21 липня 2022 року у зв’язку зі збільшенням кількості військових і з плануванням Генеральним штабом перших мобілізаційних заходів необхідно було купити близько 1,2 мільйонів комплектів зимового одягу та близько 2,3 мільйонів комплектів літньої польової форми.

“Просто вдумайтесь. Порівняйте цифри: 68 тис. зимових комплектів була задача і 100 тисяч літніх - це був план станом на 2021 рік, а тут - більш як десятикратне збільшення обсягів на 2022 рік, і все це треба було зробити в місяці!”, - підкреслив міністр оборони.

У цьому контексті він наголосив, що потреби Сил оборони і захисту України суттєво зросли в усьому. “Треба було нагодувати вже не 261 тисяч осіб, як було написано в законі, який набув чинності 1 січня 2022 року, а мільйон. Паливо на транспорт, зброя, снаряди, постріли і все інше: навушники, окуляри, рюкзаки, сумки, спальники, каремати, рукавички різні і т.д, білизна, шкарпетки, - просто вся номенклатура, хлопці ж повинні мати це все”, - додав керівник МОУ.

Читайте також: Резніков: На сьогодні не існує ціни 29 чи 30 доларів за зимову куртку для ЗСУ

Як повідомлялося, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. У перші місяці збройної агресії Росія окупувала Крим, частини Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. З 14 квітня 2014 року по 30 квітня 2018 року на сході України тривала Антитерористична операція (АТО), із 30 квітня 2018 року по 24 лютого 2022 року - Операція Об’єднаних сил (ООС).

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Сотні тисяч українців у перші ж дні повномасштабної війни долучилися до захисту держави. Відповідно кількість військовослужбовців у Силах оборони і захисту України суттєво збільшилась, отже, потреби також значно зросли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-