ЄС до кінця року може підготувати 40 тисяч українських військових – Боррель

ЄС до кінця року може підготувати 40 тисяч українських військових – Боррель

Укрінформ
Євросоюз достроково досягає поставленої мети у тренуванні 30 тисяч українських військовослужбовців в рамках Військової допоміжної місії ЄС (EUMAM) та розглядає можливість збільшення цієї кількості до 40 тисяч військовослужбовців до кінця поточного року.

Про це на пресконференції у Толедо за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша тренувальна місія EUMAM для Збройних сил України мала реальний результат, вона була імплементована з безпрецедентною швидкістю. Ця місія вже надала тренування для 25 тис. українських солдатів, деякі з яких навчалися тут, у Толедо, завдяки армії Іспанії. Ми виконаємо завдання, яке було запрограмоване до кінця року, до кінця жовтня – досягнемо кількості у 30 тис. військовослужбовців, які пройшли тренування завдяки цій місії. Я запропонував міністрам збільшити завдання цієї місії до 40 тис. українських військових, які мають пройти тренування до кінця року», – заявив високий представник ЄС.

Він наголосив на тому, що військова тренувальна місія ЄС має відображувати поточні потреби, що постають перед українською армією, та працювати не лише над кількістю, а також над підвищенням якості навчання.

«Українці потребують більш спеціалізованого тренування, для менших груп та для більших спроможностей. Ми привітали рішення Нідерландів й Данії надати Україні літаки F-16. Ми дослідимо можливість, як ми можемо інтегрувати тренувальні модулі для пілотів цих F-16 у нашу місію. Наша місія також має бути здатною зробити внесок у тренування цих пілотів», – сказав Боррель.

Читайте також: Норвегія надасть для навчання українських пілотів два винищувачі F-16 – прем’єр-міністр

Як повідомлялося, в Іспанії відбулася зустріч міністрів оборони країн ЄС, головними темами якої стали продовження військової допомоги для України та обговорення ситуації в країнах африканського регіону Сахель. Завтра обговорення зазначених тем та інших проблем міжнародної безпеки буде продовжено під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, яка також відбудеться в місті Толедо під егідою Іспанського головування в ЄС.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-