Зеленський - про візит до Швеції: Є дуже потрібні результати

Зеленський - про візит до Швеції: Є дуже потрібні результати

Укрінформ
Зброя для українських воїнів – це головне. І в ході візиту Президента України до Швеції вдалося досягти дуже потрібних результатів.

Про це у відеозверненні сказав Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Дуже-дуже стараємося збільшити можливості військової авіації. Це одне із найскладніших завдань, але я впевнений: ми його виконаємо. Зараз маємо проривний результат щодо «гріпенів» – класних, сучасних шведських бойових літаків. Наші воїни вже починають тестувати їх. І ми крок за кроком, перемовини за перемовинами ми наближаємося до того, щоб «гріпени» з’явились у нашому небі. Сьогодні говорив, зокрема, про це із паном Премʼєр-міністром Швеції, із представниками шведських парламентських партій. Дякую за розуміння наших потреб! Працюємо над початком етапу з тренуванням наших хлопців на «гріпенах». Деталі ми обговоримо», - зазначив Президент.

Відео: ОП

Глава держави також розповів про домовленості стосовно інших озброєнь, наголосивши, що зброя для наших воїнів - головне. За його словами, є результати - і це дуже потрібні результати.

«Броньована техніка – СV90, класні машини. Саме те, що потрібно на фронті. Не лише постачання від партнерів – хоча і його прискорюємо, – але й виробництво в Україні. Наше виробництво. Нове виробництво. Є домовленість зі Швецією про виготовлення СV90 в нашій державі. Все потужне, що служить нам зараз, ми маємо локалізувати та виробляти. Так і зробимо», - сказав Зеленський.

Читайте також: В ОП заявили, що Україна зосереджена на отриманні чотирьох типів літаків

Ще один результат, за його словами - надання Україні шведських артустановок Archer.

«Уже триває навчання наших хлопців у Швеції. Потужна система, потрібна система. Працюємо, щоб їх було більше в Україні», - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 19 серпня Володимир Зеленський із дружиною відвідали з візитом Швецію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-