В ОП заявили, що Україна зосереджена на отриманні чотирьох типів літаків

В ОП заявили, що Україна зосереджена на отриманні чотирьох типів літаків

Єдині новини
Укрінформ
Україна зосереджена на отриманні чотирьох типів літаків від міжнародних партнерів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Президента України Сергій Никифоров, передає Укрінформ.

"Ми зосереджені справді на F-16, причина в тому, що їх було виготовлено найбільше і чисто математично їх отримати простіше. Але ми сконцентровані не лише на них. У нас, скажімо так, в порядку бажаності отримання є перелік з чотирьох типів літаків: F-16, Gripen, французький Rafale і Eurofighter Typhoon", - сказав Никифоров.

Читайте також: Зеленський: Українські пілоти розпочали тестові випробування винищувачів Gripen

Він додав, що літак Gripen є хорошою альтернативою.

"Він універсальний, він менш вимогливий, і він дуже добре себе продемонстрував. Зараз триває тестування українських пілотів на цьому виді літаків, і відгуки дуже хороші", - сказав речник Президента.

За його словами, для того, щоб говорити про отримання цього типу літаків, необхідно зробити три кроки: тестування літаків і можливостей українських пілотів, яке зараз триває, тренування, політична згода і лише потім надання цієї техніки.

"Поки це теоретична можливість. Дивимося що можна зробити", - сказав Никифоров.

Читайте також: Україна працює над тим, щоб Швеція надала винищувачі Gripen - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Швеції, де він провів зустріч з Прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Також Президент України обговорить з представниками політичних сил парламенту Швеції можливість отримання шведських літаків Gripen.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-