Україна працює над тим, щоб Швеція надала винищувачі Gripen - Зеленський

Україна працює над тим, щоб Швеція надала винищувачі Gripen - Зеленський

Фото
Укрінформ
Україна працює над отриманням сучасних літаків, які допоможуть нівелювати перевагу Росії в небі.

Про це на пресконференції за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас немає переваги в небі, у нас немає сучасних літаків. Шведські Gripen – це гордість вашої держави, і я вважаю, що такою гордістю прем'єр-міністр міг би поділитися з Україною. Ми над цим працюємо. Важливо, що ми зробили потужні кроки, важливо, що зараз кілька тижнів будуть відбуватися дії, які розкриють можливість отримання відповідних літаків", – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна чітко розуміє свої слабкі та сильні сторони в цій війні з російським агресором. Українські військові ведуть боротьбу на своїй землі і дуже мотивовані, вони роблять все можливе і неможливе на найскладніших напрямках фронту, і Росія відступає там або втрачає тисячі своїх людей щотижня.

Читайте також: Швеція допомогла Україні на $2,2 мільярда і продовжить допомагати - голова уряду

Президент України також повідомив, що має провести перемовини із кількома державами.

Робочий візит Президента України до Королівства Швеція / Фото: Офіс Президента

"Я впевнений, що ми разом з партнерами зробимо все і досягнемо відповідного результату в небі, щоб у росіян не було цієї переваги. Коли вони контролюють небо, на жаль, ми не можемо швидко рухатися по землі. А нам це потрібно", – сказав Зеленський. 

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, Зеленський провів зустріч із Крістерссоном під час свого візиту до Швеції.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-