Швеція допомогла Україні на $2,2 мільярда і продовжить допомагати - голова уряду

Швеція допомогла Україні на $2,2 мільярда і продовжить допомагати - голова уряду

Укрінформ
Від початку війни Швеція забезпечила Україну на 2,2 млрд євро двосторонньої підтримки і допомагатиме надалі в боротьбі за свободу та територіальну цілісність. Це нині є найважливішим завданням швецького уряду в міжнародній політиці.

Про це прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон сказав на спільній пресконференції за результатами зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє власкор Укрінформу.

“Наші сьогоднішні обговорення, звичайно, концентрувалися на тому як Швеція, Європа та країни всього світу відстоюють і можуть підтримати вас якомога краще. З лютого минулого року Швеція забезпечила Україну 2,2 млрд євро двосторонньої підтримки і ми продовжуватимемо надавати політичну, військову, гуманітарну та фінансову підтримку в тісній співпраці та діалозі з вами, нашими спільними партнерами, щоб переконатися, що потреби України повністю задоволені”, - заявив Крістерссон.

Він нагадав, що на початку цього тижня швецький уряд оголосив 13-й військовий пакет підтримки Україні, який концентрується на ремонті та підтримці спроможностей, які вже були забезпечені.

“Це СV-90, танки “Леопард”, а також артилерійські системи. І, звичайно, запасні частини та боєприпаси. Також цей об'єм включає в себе складову розмінування. Ми вже ініціювали роботу над іншим довготривалим проєктом військової підтримки України”, - сказав Прем’єр-міністр Швеції.

За його словами підписаний за результатами зустрічі документ є свідченням посилення співпраці щодо забезпечення, виробництва, а також навчання на СV-90.

Читайте також: Україна вдячна Швеції за допомогу й потужне партнерство – Зеленська

“У всій міжнародній політиці немає важливішого завдання для мого уряду, аніж підтримка України у її боротьбі за свободу та територіальну цілісність. Україна бореться за нас, за всі Європейські демократії”, - наголосив Крістерссон.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою перебувають із робочим візитом до Швеції. На переговорах із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном йшлося про оборонну співпрацю, зокрема постачання БМП CV-90.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-