Білий дім готовий просити у Конгресу більше коштів для України в разі потреби

Білий дім готовий просити у Конгресу більше коштів для України в разі потреби

Укрінформ
Обсяги нового запиту адміністрації США до Конгресу щодо подальшої підтримки України обґрунтовані розрахунками, однак у разі потреби Білий дім знову звернеться до законодавців по додаткові кошти.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Він сказав, що невідомо, скільки ще триватиме розв’язана Росією війна, тому було б безвідповідальним не зробити все можливе аби оцінити потреби України у I кварталі наступного фінансового року (після 30 вересня 2023-го) та подати відповідний запит до Конгресу.

Коментуючи розмір нового пакета для України обсягом понад $20 мільярдів, з яким адміністрація США звернулася до законодавців, Кірбі підкреслив, що ця сума ґрунтується на ретельних розрахунках. Однак, якщо цього виявиться замало, уряд докладе зусиль, щоб отримати додаткове фінансування.

Читайте також: Маркарова назвала пріоритети збройної допомоги США Україні

«Ми не будемо соромитися знову піти до Конгресу, якщо відчуватимемо, що потрібно це зробити й попросити більше після першого кварталу, або якщо потрібно буде внести зміни до того, що ми вже зажадали», - додав Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер адміністрація президента США звернулася з офіційним листом до Конгресу щодо виділення додаткового фінансування для вирішення критичних потреб, у тому числі близько $24 млрд для допомоги Україні, а також країнам, постраждалим від війни, розв'язаної Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-