Сполучені Штати планують продовжувати міжнародні переговори щодо поставок зброї в Україну

Сполучені Штати планують продовжувати міжнародні переговори щодо поставок зброї в Україну

Укрінформ
Сполучені Штати продовжуватимуть переговори з Україною, а також із союзними країнами й партнерами про те, що необхідно ЗСУ зараз та в подальшій перспективі, а також як забезпечити ці поставки.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З точки зору можливостей, які знадобляться їм надалі, ми будемо продовжувати обговорення з українцями та нашими союзниками й партнерами», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він також нагадав, що після ревізії витрат Пентагону вивільнилися додаткові $6,2 мільярда на забезпечення підтримки України. За його словами, ці гроші залишатимуться доступними для виділення траншів і після завершення 2023 фінансового року (після 30 вересня – ред.).

Райдер наголосив, що в адміністрації США «залишаються впевненими, що зможуть продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно».

Читайте також: У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією американських ЗМІ, адміністрація Байдена планує представити Конгресу США свій запит щодо додаткового фінансування військової та іншої допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-