У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують підготовку українських військових на літаках F-16 американського виробництва, однак цим процесом керують Данія й Нідерланди.

Так прокоментувала в вівторок повідомлення про готовність до тренувань першої групи українських пілотів заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як ви знаєте, процес підготовки очолюють Данія й Нідерланди»,- зауважила представниця американського оборонного відомства.

Вона підкреслила, що президент Байден «дав зелене світло» тому, щоби зробити можливим, а також підтримати процес навчання українських пілотів на F-16.

Водночас вона зазначила, що станом на зараз з американського боку поки немає офіційних заяв щодо деталей майбутніх тренувань.

Читайте також: Українські пілоти наприкінці літа вирушать до Європи опановувати F-16 — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, напередодні видання Politico написало з посиланням на офіційного представника США про те, що перша група у складі восьми українських пілотів уже готова до навчань на F-16. Крім того, посадовець зазначив, що наразі очікується, щоби союзники затвердили план навчання.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-