На складі боєприпасів у Британії оголосили страйк - в міноборони зробили заяву про зброю для України

На складі боєприпасів у Британії оголосили страйк - в міноборони зробили заяву про зброю для України

Укрінформ
Міністерство оборони Великої Британії запевнило, що двотижневий страйк, який оголосили працівники складу постачання відомства в Північному Ейрширі (Шотландія) через суперечку щодо заробітної плати, не вплине на постачання зброї Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Ці страйки не вплинуть на нашу здатність забезпечити Україну можливостями щодо (зброї – ред.)», – заявив речник Міноборони Британії.

За його словами, на складі впроваджуються заздалегідь заплановані заходи на випадок непередбачених ситуацій, щоб забезпечити подальшу безпечну та відповідну його роботу.

«Ми залишаємося відкритими для діалогу з GMB (профспілкою – ред.), щоб обговорити порушені питання та працювати над їх вирішенням», – додав він.

Зазначається, що понад 50 членів GMB Scotland страйкуватимуть упродовж двох тижнів із 21 серпня після того, як чотири дні цілеспрямованих страйків не вирішили питання щодо заробітної плати.

Склад боєприпасів у шотландському Бейті відвантажує ракети для України, а також постачає зброю для збройних сил Великої Британії.

Читайте також: Британія надасть експертну підтримку в процесі відбудови України

Профспілка заявила, що працівники обурені розбіжностями у виплаті бонусів на базі, коли керівники та ремісники отримували бонуси, а представники неремісничих професій – ні.

Страйк підтримують 93% членів профспілки, і профспілка попередила, що це може призвести до зриву поставок.

Як повідомляв Укрінформ, міністр із питань транспорту Великої Британії Марк Харпер розкритикував профспілку залізничників RMT, яка оголосила страйк у день фіналу Євробачення.

Фото: Twitter / GMB Scotland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-