Британія надасть експертну підтримку в процесі відбудови України

Британія надасть експертну підтримку в процесі відбудови України

Фото
Укрінформ
Україна і Велика Британія підписали меморандум про взаєморозуміння, у рамках якого партнери надаватимуть експертну підтримку в процесі відбудови України.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці за результатами засідання українсько-британської робочої групи з інфраструктури, передає Укрінформ.

«Серед конкретних домовленостей — меморандум про взаєморозуміння між міністерством, Агентством відновлення, Департаментом з інфраструктури та проєктів Великої Британії, Міністерством закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Британські партнери надаватимуть свою експертну підтримку в процесі відбудови України», - наголосив Кубраков.

Читайте також: Британія в Радбезі ООН нагадала, що РПЦ підтримала російську війну проти України

Крім того, учасники засідання обговорили участь британських партнерів у відбудові Київщини та Харкова, відновленні транспортної, соціальної, критичної інфраструктури.

Також серед розглянутих проєктів — відбудова шести мостів на Київщині, яке фінансує Департамент гарантування експортних кредитів Уряду Британії.

«Окремий аспект переговорів — страхування ризиків. Британія має величезний досвід саме у сфері страхування, і нам важливо його застосування в Україні зараз», - додав віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Британія спеціально для України розробила наземні платформи для ракет Brimstone

Серед іншого українська делегація зустрілася з представниками британського бізнесу. Зокрема, із представниками компанії Tetra Tech UK обговорили участь у посиленні енергетичної безпеки громад, а саме - розвиток проєктів когенерації та спільну роботу над модернізацією систем централізованого теплопостачання. На зустрічі із представниками архітектурного бюро Zaha Hadid Architects та корпорації Bechtel йшлося про реалізацію спільних інфраструктурних проєктів.

Читайте також: Британські санкції проти олігархів з РФ дозволяють їм витрачати величезні кошти – NYT

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і проєкт USAID «Економічна підтримка України» підписали меморандум про співпрацю в розбудові експортної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-