Зеленський: Наша мета – зробити український ОПК одним із найсильніших в Європі

Зеленський: Наша мета – зробити український ОПК одним із найсильніших в Європі

Укрінформ
Мета української влади – зробити оборонно-промисловий комплекс України одним із найсильніших у Європі.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що українські дипломати мають активно працювати над постачанням Україні озброєння.

"Чим успішніша дипломатія всіх форм: абсолютно офіційна, неофіційна, медійна, культурна та сила звичайної людської щирості, тобто чим краще нас розуміють у світі, тим більше в підсумку можуть робити наші воїни. Тим більше у нас систем протиповітряної оборони, тим більш далекобійні наші можливості, тим більше у нас техніки, тим більше у нас таких важливих дефіцитних снарядів. Світ допомагає тому, кого розуміє, і це має чіткий дипломатичний вимір, фактично є показником ефективності вашої роботи. Чи допомагає держава вашого перебування? Це дуже важливо. І чи допомагаєте ви? І це стосується не тільки постачання, але і виробництва відповідної зброї, снарядів в Україні", – підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, щомісяця додаються нові потужності для України щодо виробництва зброї та снарядів, ремонту та обслуговування техніки, збільшується виробництво артилерії, ракет.

"Вперше Україні ми будуємо армію дронів, флот морських дронів. Наша мета – зробити оборонно-промисловий комплекс України одним із найсильніших у Європі. Це потребує підтримки найсильнішої дипломатії", — констатував Президент.

Він також зауважив, що суспільна думка в країнах-партнерах може коливатися та завжди потребує нових аргументів на користь продовження співпраці.

Читайте також: Президент: Для захисту життя українців і українок ЗСУ потрібно достатньо далекобійної зброї

У цьому контексті Зеленський вказав, що триває підривна робота Росії, яка намагається зірвати постачання та контракти. "Ви маєте краще за всіх знати, якою зброєю володіє держава вашого перебування, яке виробництво здатні налагодити в Україні, або разом з Україною, компанії держав, на території яких ви щоденно працюєте, та які кроки необхідні, щоб посилити оборону нашому співпраці", – підсумував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, восени в Україні планується перший форум оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-