Гроші ЄС на навчання українських військових використовуються з високою ефективністю - євродепутат

Гроші ЄС на навчання українських військових використовуються з високою ефективністю - євродепутат

Укрінформ
Група депутатів Європарламенту в ході візиту до навчальних містечок у рамках Військової допоміжної місії ЄС для України у ФРН та Польщі переконалася у високій мотивації українських військових і в ефективності використання ресурсів ЄС на їх тренування.

Як повідомляє Укрінформ, про це керівник парламентської делегації, заступник голови підкомітету ЄП з питань безпеки й оборони, австрійський депутат Лукас Мандл розповів після завершення візиту під час пресконференції, повний запис якої оприлюднено на мультимедійному порталі ЄС.

«Ми особисто зустрілися із чоловіками й жінками, які брали участь в обороні України, і нині проходять тренування в рамках Військової місії ЄС EUMAM Ukraine. Ми побачили, наскільки ці чоловіки та жінки є високо мотивованими у захисті своєї країни та власних родин, а також у боротьбі за нашу свободу та за нашу європейську цивілізацію», - сказав депутат Європарламенту.

Він зауважив, що серед українських військовослужбовців, які проходять тренування в європейських інструкторів, є дуже різні люди, - за фахом, віком та життєвим досвідом: адвокати, вчителі, робітники, люди різних поколінь. Усі вони об’єдналися для захисту України. Євросоюз допомагає їм у виконанні цієї місії, надає необхідне тренування, зброю та обладнання.

Читайте також: Інструктори країн ЄС уже підготували 24 тисячі українських військових

За словами Мандла, візит засвідчив – гроші Європейського фонду миру, які складаються із внесків платників податків у країнах ЄС, використовуються на потрібну справу з високою ефективністю.

«Кожне покоління проходить крізь власний виклик у захисті свободи та нашої цивілізації, що заснована на цінностях людської гідності та свободи. Ця війна, неспровокована та безпрецедентна, з її жорстокістю та воєнними злочинами, - це не те, що ми обирали. Але очевидно, що саме ця війна і є тим викликом, що постає перед нашим поколінням у захисті свободи, цивілізації та спільних цінностей. Саме тому ми маємо зміцнювати нашу єдність і солідарність з Україною, - серед євроінституцій, країн-членів, наших партнерів та інших країн, які є близькими за переконаннями», - наголосив європейський політик.

До складу делегації увійшли п’ятеро євродепутатів від Австрії, Угорщини, Франції, Польщі та Литви, уточнив Мандл. За підсумками візиту вони висловили одностайну підтримку діяльності EUMAM Ukraine, а також іншим напрямкам допомоги ЄС для України у боротьбі проти російської агресії, включаючи запровадження санкцій проти РФ та її поплічників, боротьбу з пропагандою та брехнею, за допомогою яких країна-агресор намагається зруйнувати європейську єдність.

Читайте також: Німеччина до кінця року підготує до 9 000 українських військових

Як повідомлялося, ЄС уперше в історії виділив 3,6 мільярда євро з Європейського фонду миру для військової підтримки країни, яка перебуває у стані активних бойових дій, що включає видатки на організацію EUMAM Ukraine. Ця місія до кінця поточного року має підготувати до 30 тисяч українських військовослужбовців.

Крім того, Євросоюз виділив 2 мільярди євро та затвердив відповідні програми для негайного забезпечення Збройних Сил України артилерійськими боєприпасами з наявних європейських арсеналів, а також для прискорення їх виробництва на оборонних підприємствах ЄС.

Фото: M.Lahousse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-