Росія може продовжити «портовий зерновий терор» - Гуменюк

Росія може продовжити «портовий зерновий терор» - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російські окупаційні війська можуть продовжити ракетні атаки на Одесу, аби завдавати удари по портовій інфраструктурі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чи готується Одеса до ймовірних чергових атак ворога, передає Укрінформ.

«Звісно, всі напоготові, звісно, є розуміння того, що ворог продовжуватиме так званий портовий зерновий терор, оскільки вони саме цю тему виводять у ТОП і намагаються тиснути якраз на Одещину і Миколаївщину, як на портові регіони, які здатні бути потужними в зерновій угоді», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Влада Румунії засудила удари РФ по українських портах на Дунаї

Вона наголосила, що ворог імовірно продовжуватиме нарощувати тиск, попри те, що наразі фіксується виведення ракетоносія зі складу корабельного угруповання.

«Тобто всі носії заведено в пункти базування. Це може свідчити про те, що вони підготуються і повернуться на чергування ближче до півночі. Така практика вже була, і ми стежимо за цією ситуацією», - пояснила речниця.

Читайте також: Україна з ATACMS могла б знищувати ракетні комплекси та кораблі в портах ворога - Ігнат

Також вона відзначила, що ворог наразі міксує атаки, які можуть здійснюватись як з моря, так і з повітря.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-