Влада Румунії засудила удари РФ по українських портах на Дунаї

Влада Румунії засудила удари РФ по українських портах на Дунаї

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс рішуче засудив нещодавні атаки Росії на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, поблизу кордону з Румунією.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Я рішуче засуджую нещодавні напади Росії на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, поблизу Румунії. Ця нещодавня ескалація створює серйозні ризики для безпеки в Чорному морі. Це також впливає на подальший транзит зерна через Україну, а отже - на глобальну продовольчу безпеку», - написав Йоганніс.

Romania Journal зазначає, що нещодавні російські атаки на Україну поблизу румунського кордону засудив і глава уряду країни Марчел Чолаку.

Читайте також: Молдова засудила атаку Росії на портову інфраструктуру Одещини

За його словами, атаки на цілі портової інфраструктури є ще одним доказом наміру Росії підірвати експорт українського зерна на світові ринки, завдаючи серйозної шкоди світовій продовольчій безпеці та, таким чином, піддаючи небезпеці багатьох людей.

«Погіршення глобальної продовольчої безпеки є одним із численних наслідків загарбницької війни, розв’язаної РФ проти України. Румунія продовжуватиме підтримувати Україну з метою визначення практичних рішень для продовження додаткового експорту зерна на світові ринки», - додав Чолаку.

Читайте також: Росія використала 19 ракет різних типів, щоб завдати більше руйнувань – Президент

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 23 липня майже чотиригодинна атака дронами «Shahed-136» з боку РФ була спрямована по портовій інфраструктурі Дунаю на Одещині.

В ОК «Південь» повідомили, що три дрони було знищено українськими ППО. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-