Україна з ATACMS могла б знищувати ракетні комплекси та кораблі в портах ворога - Ігнат

Україна з ATACMS могла б знищувати ракетні комплекси та кораблі в портах ворога - Ігнат

Укрінформ
За допомогою далекобійних ракетних систем ATACMS Україна могла б знищувати російські берегові ракетні комплекси та кораблі в портах ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Комплекс ATACMS, про який ми мріємо, здатний знищувати, перш за все, наземні цілі. Зараз для Сил оборони досяжна будь-яка точка в Криму, але для цього потрібні засоби", - зазначив він.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби Штати надали ATACMS – Лінкявічус

За словами Ігната, окрім того, треба мати дані розвідки, треба розуміти, де знаходяться російські системи, щоб знищувати їх ефективно.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна веде переговори зі Сполученими Штатами та іншими країнами щодо передачі ATACMS та подібних ракет.

Читайте також: Україні потрібна далекобійна зброя та сучасні літаки - Зеленський

Резолюція H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена забезпечити Україну ракетами ATACMS була представлена в Конгресі США у першій половині червня. У тексті документа наголошується на необхідності надати Україні далекобійні ракети в негайному порядку, зберігаючи при цьому бойову готовність Сполучених Штатів.

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявляв, що для досягнення перемоги над російськими загарбниками Силам оборони України потрібне далекобійне високоточне озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-