Росіяни намагаються прорвати оборону на Куп'янському напрямку, наступ іде з суботи - Маляр

Росіяни намагаються прорвати оборону на Куп'янському напрямку, наступ іде з суботи - Маляр

Укрінформ
Російські війська активізували наступ на Куп'янському напрямку, аби повернути втрачені позиції та відтягнути українські сили з Бахмутського напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для росіян Схід - це основний напрямок наступу, вони з січня там сконцентровані, щоб вийти на кордони Донецької області. Авдіївський, Мар'їнський, Бахмутський, Лиманський - це чотири основні напрямки, за якими вони рухалися. Додається туди зараз Куп'янський, вони хочуть повернути втрачені позиції і там ще одну мету вони переслідують", - зазначила Маляр.

Читайте також: У Бахмуті Сили оборони зайняли майже всі висоти на флангах - Маляр

Вона пояснила, що завданням російських загарбників є зупинення українського наступу на Бахмутському напрямку.

За її словами, щоденно українські сили хоч і поступово, але впевнено просуваються на цьому напрямку.

"Минулого тижня, наприклад, у нас щодня були просування по південному флангу. І для того, щоб зупинити наш наступ там, ворог не тільки підтягує туди професійні підрозділи Десантно-Штурмових військ, не тільки підтягує війська з інших напрямків, але вони намагаються наступати ще по інших напрямках, щоб відтягнути наші сили", - підкреслила заступниця міністра оборони.

Читайте також: На Куп’янський напрямок РФ стягнула понад 100 тисяч військових - майже стільки, як СРСР в Афганістан

Вона нагадала, що з суботи йде активний наступ ворога на Куп'янському напрямку, росіяни хочуть прорвати українську оборону. Їм це не вдається, але ситуація дуже складна, наголосила Маляр.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 29 бойових зіткнень, тривають важкі бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-