У Бахмуті Сили оборони зайняли майже всі висоти на флангах - Маляр

У Бахмуті Сили оборони зайняли майже всі висоти на флангах - Маляр

Укрінформ
Росія витратила значні кошти, техніку й живу силу у боях за Бахмут, які стали для ворога найдорожою операцією під час цієї війни. Зараз Бахмут - пастка для загарбників, вони там не можуть повноцінно пересуватися і вийти з міста теж не можуть.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найдорожча операція за цю війну для Російської Федерації - це були саме бахмутські бої. Вони дійсно туди витратили чимало коштів, техніки і поклали там чимало людей. І, як любять росіяни створювати символи, міфи різні, вони міфологізували зараз для себе Бахмут і починають боротьбу за нього, хоча насправді вони там реально в пастці", - зазначила заступниця міністра оборони.

Читайте також: Втрати росіян у районі Бахмута близькі до тих, що були на піку боїв із ПВК «Вагнер» - Череватий

За її словами, Сили оборони зайняли майже всі ключові висоти по флангах - північному і південному - і обстрілюють ворожі позиції, ворог відстрілюється, проте з міста росіяни вийти не можуть, як не можуть і повноцінно пересуватися по місту.

Маляр додала, що українські сили продовжують контролювати південно-західні околиці Бахмута.

Вона зауважила, що противник на Східному напрямку має більше і озброєння, і живої сили.

Читайте також: Загарбники стягують резерви до Бахмута, щоб зберегти свої позиції – Череватий

"За минулий тиждень на сході ворог витратив 353 тисячі боєприпасів, поділіть на сім днів - це близько 50 тисяч в день. Ми витрачаємо там в день близько 6-7 тисяч (снарядів - ред.)", - сказала заступниця міністра оборони.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 29 бойових зіткнень, тривають важкі бої.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-