На Куп’янський напрямок РФ стягнула понад 100 тисяч військових - майже стільки, як СРСР в Афганістан

На Куп’янський напрямок РФ стягнула понад 100 тисяч військових - майже стільки, як СРСР в Афганістан

Укрінформ
На Лимано-Куп’янському напрямку Росія зосередила дуже потужне угруповання – більше 100 тисяч особового складу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

«На Лимано-Куп’янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угруповання – більше 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, більше 555 артилерійських систем, 370 РСЗВ. Для розуміння – на піку чисельності радянських військ в Афганістані було 120 тисяч”, - сказав Череватий.

Читайте також: Втрати росіян у районі Бахмута близькі до тих, що були на піку боїв із ПВК «Вагнер» - Череватий

Він зауважив, що ворог сконцентрував там десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи, як резерв - територіальні війська, ПВК.

“Зосереджують все для того, щоб прорвати нашу оборону. Наші воїни стійко тримають оборону. Не дають ворогу остаточно перехопити ініціативу. Тому наносять йому постійні удари”, - відзначив речник.

За його словами, на цьому напрямку йде постійне знищення ворога і його техніки, тому йому потрібно її оновлювати і ротувати свій особовий склад.

Читайте також: На Купянському напрямку ворог проводить активні штурмові дії - ОВА

“Плюс на тлі того, що вони анонсували ще на початку весни великий стратегічний наступ, їм понад усе хочеться показати хоч якийсь успіх. Тому вони саме на тому напрямку сконцентрували максимум своїх зусиль, щоб показати, що вони здатні на якісь наступальні дії після провалу Бахмутської операції, де ми перехопили зараз ініціативу», – додав Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 17 липня 2023 року ліквідували близько 238 тисяч 300 російських загарбників, при цьому ще 620 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-