Південна Корея направила Україні партію нелетальних військових вантажів

Південна Корея направила Україні партію нелетальних військових вантажів

Укрінформ
Південна Корея в понеділок направила до України черговий військово-транспортний літак із гуманітарною допомогою та нелетальними військовими матеріально-технічними засобами.

Про це повідомили в корейському Міністерстві оборони, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

В оборонному відомстві зазначили, що на прохання Києва Сеул запропонував гуманітарну та військову матеріально-технічну підтримку, щоб допомогти Україні захистити свою свободу.

«Ми вирішили надіслати додаткові військові вантажі у відповідь на запит України і направили військово-транспортний літак із відповідними матеріалами», - розповіли в корейському Міноборони.

Характер і вміст такої допомоги традиційно не уточнюється.

Цей крок був зроблений після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Йоль у понеділок відбув до Литви для участі в саміті НАТО, де, як очікується, війна Росії проти України стане центральною темою порядку денного.

Читайте також: Південна Корея надасть $1 мільйон допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Південна Корея надіслала різні форми нелетальної допомоги Україні у її протистоянні російському вторгненню, проте відхилила запити Києва про надання летальної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що Париж готує нові пакети військової допомоги для України.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-