Південна Корея надасть $1 мільйон допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Південна Корея надасть $1 мільйон допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
МЗС Південної Кореї повідомило, що уряд надасть Україні гуманітарну допомогу вартістю в 1 мільйон доларів США для допомоги жителям, які постраждали від катастрофічного руйнування греблі Каховської ГЕС на початку цього місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

«Уряд (Південної Кореї – ред.) надає постійну підтримку українським громадянам, які постраждали від війни, і він вирішив надати додаткову допомогу, враховуючи нагальні гуманітарні потреби внаслідок руйнування греблі», - заявив речник МЗС Лім Су Сук.

Нова допомога Південної Кореї Україні в розмірі $1 мільйона буде надходити через міжнародні організації, зокрема Управління ООН з координації гуманітарних питань та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня була підірвана Каховська ГЕС. Офіційна позиція США та деяких інших країн Заходу полягає в тому, що це сталося внаслідок війни, розв’язаною РФ проти України.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної катастрофи і на Хортиці – експерт

Гребля знищена майже повністю та відновленню не підлягає. Руйнування Каховської ГЕС, а також шкода, завдана цим довкіллю, є найбільшим екоцидом з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-