Українська армія робить неможливе, така стійкість потребує значно більше зброї - Данілов

Українська армія робить неможливе, така стійкість потребує значно більше зброї - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що у ході активних бойових дій українська армія ламає всі усталені теорії й практики ведення сучасних війн, але така стійкість потребує постійного і значно більшого постачання озброєння.

Таку думку він висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“У ході активних бойових дій українська армія робить неможливе, ламає всі усталені теорії й практики ведення сучасних війн. Сили оборони України успішно виконують завдання наступу і контрнаступу в умовах рівності або навіть чисельної меншості задіяних сил і засобів. Реалізують завдання без переваги у повітрі. Випадок безпрецедентного характеру”, - зазначив Данілов.

Він повідомив, що Сили оборони України здійснюють унікальні військові операції без критичної першості в усіх компонентах, як це заведено за існуючими стандартами.

“У якої армії НАТО є такий досвід і такі залізні… нерви? Водночас пріоритет України – життя наших воїнів. У такому плані ми маємо незрівнянно менші втрати навіть в умовах наступу і контрнаступу, ніж росіяни. Але диво української стійкості потребує постійного і значно більшого постачання озброєння. Це питання – одне з головних на засіданнях Ставки, зусиль Президента та уряду. І щоб не забувати: Росія – Карфаген сучасності і буде зруйнована!”, - підкреслив Данілов.

Читайте також: Білий дім сьогодні планує оголосити про надання Україні касетних боєприпасів - ЗМІ

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого одним з головних питань для обговорення на рівні глав держав та урядів країн-союзниць буде продовження військової допомоги для України, а також заходи зі зміцнення системи стримування й оборони Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-