Зеленський — про постачання далекобійних систем Україні: Це залежить тільки від США

Зеленський — про постачання далекобійних систем Україні: Це залежить тільки від США

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності отримання Україною далекобійної зброї задля ефективного проведення оборонно-наступальних операцій.

Питання далекобійних систем залежить нині від США, а переговори про далекобійні снаряди ведуться й з іншими країнами, заявив глава держави під час спільної з премʼєр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою пресконференції у Празі, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

«Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати, складно проводити оборонну операцію. Це говорить про те, що ти борониш свою землю, і ти не можеш досягти відповідної дистанції, щоб зруйнувати твого ворога. Тобто дистанційна перевага є у ворога. Тому це важливо не тільки для наступальних, а і для оборонно-наступальних дій військових», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Ракети Storm Shadow значно вплинули на перебіг російсько-української війни – Воллес

Він зауважив, що Україна проводить переговори про відповідну зброю з партнерами.

«Перш за все, про це ми говоримо – щодо систем далекобійних - ми говоримо зі Сполученими Штатами Америки, це залежить тільки від них на сьогодні», - сказав Президент.

Крім того, він пояснив, що існують ще далекобійні снаряди до артилерійських систем, наданих українській армії іншими країнами.

«Про це ми говоримо не тільки зі США, а й іншими партнерами, з чиїх країн ці системи були доставлені до нас», - додав Зеленський.

Читайте також: Заколот Пригожина змінив позицію Байдена в питанні передачі Україні ATACMS - експерт

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський удень 6 липня здійснив візит у Болгарію, увечері приїхав до Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-