Україна в ОБСЄ: Втрати росіян у вісім разів перевищують українські

Україна в ОБСЄ: Втрати росіян у вісім разів перевищують українські

Укрінформ
Поточні втрати Сил оборони України у вісім раз менші, ніж втрати російської окупаційної армії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у столиці Австрії.

"Україна воює не так, як Росія. Наша стратегія – зробити все можливе, щоб зберегти життя наших військових і звільнити окуповані території з мінімальними втратами, у той час, як стратегія Росії – захопити територію за будь-яку ціну, попри жертви серед мирного населення і навіть власних військових. Про це чітко свідчать втрати російської армії, які, за даними міністерства оборони України, щонайменше у вісім разів перевищують наші", - сказала вона.

Читайте також: Британія в ОБСЄ звинуватила Росію у лицемірстві щодо злочинів в Україні

За словами Костенко, ставка російського верховного головнокомандувача на тактику "людських хвиль" вже "дала свої результати". Так, від початку широкомасштабного вторгнення російська армія втратила понад 230 тис. військовослужбовців, понад 4 тис. танків, до 5 тис. одиниць артилерії та РСЗВ, а також понад 600 літаків і вертольотів.

Заступниця очільника місії України в ОБСЄ наголосила, що Сили оборони України продовжують вести наступальні операції на кількох фронтах, будучи об'єднаними єдиною метою: відновленням територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: На літній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили створення спецкомітетету з питань України

"Будучи єдиним у своєму прагненні досягти цієї мети, наші війська поступово просуваються вперед на сході та півдні, змушуючи ворога відступати. У результаті українських контрнаступальних дій протягом минулого тижня Сили оборони України продовжили успішно звільняти території на Бахмутському напрямку, а також на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Загалом, з початку контрнаступальної операції Збройні Сили України звільнили понад 150 квадратних кілометрів", - повідомила Костенко.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія прагне шантажувати Україну та світ замінованою ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії лише на Таврійському напрямку за минулу добу становили 86 убитими та 162 пораненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-