Зеленський провів Ставку - доручив Залужному звільнити одеського воєнкома

Зеленський провів Ставку - доручив Залужному звільнити одеського воєнкома

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський доручив звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та перевірити усіх інших військкомів в Україні.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі за результатами засідання Ставки Верховного головнокомандувача, передає Укрінформ. 

«Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна», - зазначив Зеленський.

Також Президент дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком та НАЗК для перевірки військкомів в усіх регіонах України.

«Щоб вони (військкоми – ред.) не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті», - додав глава держави.

Як повідомляли ЗМІ, родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії. 

Читайте також: Скандал з одеським воєнкомом: Сухопутні війська сприятимуть перевірці

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після появи розслідування про начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки ініціював звернення до правоохоронців стосовно перевірки військкомів усіх областей.

Згідно з положенням про ТЦК, безпосереднє керівництво територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки і контроль за їх діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, а загальне - командування Сухопутних військ Збройних сил, яке узгоджує основні питання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з відповідними структурними підрозділами Генерального штабу Збройних сил та Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-