Загарбники за тиждень втратили 4,6 тисячі вбитими й пораненими – Україна в ОБСЄ

Загарбники за тиждень втратили 4,6 тисячі вбитими й пораненими – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Протягом минулого тижня втрати російської окупаційної армії становили 4600 військовослужбовців вбитими та пораненими.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у столиці Австрії.

"Противник продовжує зазнавати значних втрат. Лише за минулий тиждень російська армія втратила 4600 військовослужбовців, як вбитими, так і пораненими", - сказала вона.

Читайте також: Росія застосовує в Україні тактику «випаленої землі» – Британія в ОБСЄ

Костенко вказала на те, що інтенсифікація бойових дій зараз відбувається по усій лінії фронту. Збройні сили України продовжують як наступальні, так і оборонні операції на різних ділянках.

"Стратегічною метою Збройних сил України є звільнення всіх окупованих територій. Успіх на фронті вимірюється не лише просуванням. Успіх також вимірюється завданням максимальних втрат ворогу та послабленням його системи логістики та постачання в тилу", - зазначила заступниця очільника української місії в ОБСЄ.

Вона поінформувала делегації країн-учасниць про те, що українські військові впевнено просуваються, звільнивши за останній тиждень 8 населених пунктів. Загалом же за два тижні контрнаступальних дій Сили оборони України звільнили 103 квадратних кілометри території.

Читайте також: Британський дипломат в ОБСЄ нагадав росіянам про відповідальність за брехню

Крім того, ЗСУ продовжують проводити контрнаступальну операцію в районі Бахмута, просуваючись на флангах та покращуючи свої тактичні позиції.

Костенко підкреслила, що на тлі триваючих інтенсивних бойових дій міжнародна військова допомога Україні "набуває все більшого значення". "Важкі броньовані машини, зокрема танки, сучасні системи протиповітряної оборони та бойові літаки, особливо потрібні для звільнення суверенних територій України від окупантів", - заявила українська дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби Сили оборони просунулися на Мелітопольському і Бердянському напрямках до кілометра, знищили 129 російських загарбників та поранили ще 236.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-