Командування ЗСУ ухвалює правильні рішення - Столтенберг про ситуацію на полі бою в Україні

Командування ЗСУ ухвалює правильні рішення - Столтенберг про ситуацію на полі бою в Україні

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг упевнений, що командування ЗСУ приймає правильні оперативні рішення, і українська армія просувається попри опір загарбників.

Про це він сказав журналістам під час відвідання разом із міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом німецької авіабази «Ягель», де проходять навчання Air Defender 2023, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що Україна просувається, але бої точаться дуже важкі при запеклому опорі росіян, які налагодили добру оборону. Але я впевнений, що українське командування приймає правильні оперативні рішення», - сказав очільник Альянсу.

Він додав, що Україна потребує постійної підтримки, аби визволити свою територію і мати надалі кращі переговорні позиції. Водночас НАТО не є і не буде стороною конфлікту, заявив генсек.

Читайте також: Заморожування конфлікту в Україні не принесе миру – Столтенберг

Столтенберг підтвердив початок навчання українських пілотів управлінню винищувачами 5-го покоління і подякував країнам, які долучилися до цього. За словами керівника Альянсу, це є свідченням готовності НАТО підтримувати Україну в довготривалій перспективі. Щодо термінів передачі літаків рішення ще остаточно не ухвалене, додав він.

За словами генсека, Air Defender 2023, як і кожні навчання, є чітким сигналом рішучості та єдності НАТО, готовності захищати кожного члена Альянсу. «Ми не хочемо провокувати конфлікти, ми хочемо їм запобігати і робимо це через стримування, зокрема, за допомогою таких навчань», - заявив Столтенберг.

За його словами, війна Росії проти України засвідчила важливу роль ВПС і захисту повітряного простору задля оборони.

Читайте також: Столтенберг назвав три пріоритети для безпеки Заходу: перший – допомога для України

Своєю чергою міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оцінив «високомотивований персонал», який бере участь у навчаннях, назвавши маневри «сильним сигналом рішучості, єдності та боєздатності, трансатлантичної солідарності». Він додав, що з огляду на нинішні безпекові виклики навчання проводитимуться частіше, ніж це було досі.

Навчання Air Defender 2023 є найбільшими в історії НАТО - у них беруть участь понад 10 тисяч військових із 25 держав, понад 250 літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-