Заморожування конфлікту в Україні не принесе миру – Столтенберг

Заморожування конфлікту в Україні не принесе миру – Столтенберг

Укрінформ
Заморожування війни в Україні, чого прагне Росія, не принесе стійкого та справедливого миру, тож єдиним шляхом для такого миру є зупинення російської агресії.

Про це сьогодні у Берліні під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми всі хочемо, щоб ця війна завершилася. Але справедливий мир не може означати заморожування конфлікту та прийняття умов, що диктуються Росією», - наголосив керівник Альянсу.

Він зауважив, що союзники по НАТО нині постають перед найбільшим викликом у сфері безпеки протягом поколінь. Торік президент РФ Володимир Путін кинув сотні тисяч військ в Україну, спричиняючи смерть та руйнування, підкреслив Столтенберг.

Читайте також: Тренування українських пілотів дозволяє готувати постачання літаків – Столтенберг

«Україна має право звільняти свої землі, і контрнаступ зараз продовжується. Чим більше землі українці зможуть звільнити, то сильнішими їхні позиції будуть за столом переговорів. НАТО не є частиною цього конфлікту, ми стоїмо поряд з Україною у її праві на самооборону, що прописане у Хартії ООН», - сказав Столтенберг.

Він подякував Німеччині за роль лідера у наданні Україні військової, фінансової та гуманітарної допомоги, а також за її нещодавнє рішення доставити в Україну ще 64 ракети для систем Patriot, що рятуватиме життя людей.

Читайте також: Розміщення ядерної зброї у Білорусі посилює вимогу України для швидкого вступу в НАТО - генсек

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року НАТО та країни-союзниці надають Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Продовження та нарощування такої допомоги буде однією з головних тем під час зустрічі глав держав та урядів країн Альянсу, що відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-