Навчання українських танкістів на Abrams завершиться наприкінці літа – ЗМІ

Навчання українських танкістів на Abrams завершиться наприкінці літа – ЗМІ

Укрінформ
До кінця літа близько 200 українців у Німеччині завершать навчання з управління танками Abrams під керівництвом військових США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS.

Як зазначається, закінчення програми навчання приблизно збігатиметься з очікуваним восени постачанням 31 танка M1A1 Abrams, які США пообіцяли Україні.

Наразі українці тренуються в Німеччині на спеціально обладнаних танках, оскільки 31 обіцяний Україні танк проходить ремонт.

За словами двох високопоставлених чиновників армії США в Європі та Африці, 200 українців зараз проходять третій тиждень очікуваного 12-тижневого плану навчання. Вони працюють у Німеччині над індивідуальними навичками роботи з цими машинами, а потім перейдуть до відпрацювання різних навичок взаємодії у підрозділах, кульмінацією чого стануть вправи на батальйонному рівні.

Читайте також: США розпочинають транспортування до Польщі першої партії танків Abrams

Загалом з лютого 2022 року США навчили понад 11 тис. українців на різних платформах. Наразі США навчають близько 1700 українців, повідомив один з представників Пентагону.

США та їхні союзники разом навчили 57 тис. українців, за словами представника Міністерства оборони Канади, яка також бере участь навчанні військових ЗСУ.

Наразі близько 6 тис. українців проходять навчання на 40 майданчиках за межами України. За словами цього чиновника, це число нижче за пікове значення на початку цього року, коли близько 12 тис. українців тренувалися на різних майданчиках у березні.

Читайте також: Найбільшу вогневу міць для контрнаступу України забезпечать танки – генерал Міллі

Міністр оборони США Ллойд Остін у середу відвідав гарнізон армії США у Вісбадені у Німеччині, щоб зустрітися з офіційними особами, які займаються навчанням та оснащенням українців.

"Це не закінчується, коли починається бій. Наша робота триває, тому що ми повинні збільшити бойову міць, навчити більше військ і переконатися, що українці мають те, що їм потрібно", – сказав Остін групі військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Пентагон заявив, що планує до кінця року передати Україні американські танки M1 Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-