Загарбники на Бахмутському напрямку підтягують додаткові резерви – Маляр

Загарбники на Бахмутському напрямку підтягують додаткові резерви – Маляр

Укрінформ
На Бахмутському напрямку російська армія підтягує додаткові резерви, зокрема, зафіксовано перекидання десантно-штурмових підрозділів та великої кількості військової техніки.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ... Сили оборони перебувають як у наступальному процесі, так і в оборонному. На Бахмутському напрямку ворог станом на зараз підтягує додаткові резерви і всіма силами намагається не допустити просування українських Сил оборони. Нами зафіксовано пересування з півдня ворожого десантно-штурмового підрозділу саме на Бахмутський напрямок, і власне, ворог там продовжує концентрувати величезні свої сили - як особовий склад, так і військову техніку - для того, щоб не давати просуватися ЗСУ", - заявила Маляр.

Утім, за її словами, Сили оборони не дають ворогу реалізувати його плани.

Читайте також: Маляр розповіла про комунікацію із Залужним та іншими командирами

"Ворог не може там просуватися і не може ефективно стримувати ЗСУ. Тому за попередні 1,5 тижня просування в зоні оперативної відповідальності оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" склало понад 3 км", - поінформувала заступниця міністра.

За її словами, на південному напрямку відбувається "поступове, але впевнене" просування Сил оборони. Загарбники чинять потужний опір. Збройні сили стикаються із суцільним мінуванням полів, використанням дронів-камікадзе та з інтенсивними обстрілами.

Читайте також: У ЗСУ закликають із розумінням ставитися до затримки інформації про події на фронті

Як повідомляв Укрінформ, речник Національної гвардії Руслан Музичук заявив, що на Бахмутському напрямку після заміни сил ПВК "Вагнер" на регулярну російську армію зменшилася кількість боєзіткнень, однак посилились артилерійські обстріли й застосування ворогом авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-