Маляр розповіла про комунікацію із Залужним та іншими командирами

Маляр розповіла про комунікацію із Залужним та іншими командирами

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, як відбувається комунікація із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним та іншими командирами.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«У нас ключовий замовник інформації щодо бойових дій – це ЗСУ, вони визначають, що їм треба. Тобто, (генерал Залужний – ред.) не просто залучений (до цієї інформаційної складової – ред.) – Валерій Федорович говорить, що треба, я говорю, як ми можемо це зробити. І ми вже це узгоджуємо», - зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Маляр пояснила, чому не називаються точні цифри втрат Сил оборони

За її словами, ключовою задачею їхньої інформаційної політики є допомога і підтримка ЗСУ.

«Тобто, інформаційна кампанія під час наступу – це частина загального воєнного плану, вона виконує певну задачу. І я насамперед проводжу консультації з головкомами, зокрема, з Валерієм Федоровичем. Разом визначаємося, що зараз важливо», - додала Маляр.

Вона зазначила, що щодо цього іде робота з Управлінням стратегічних комунікацій ЗСУ. «Так само у нас є медійні підрозділи Міноборони, ми всі разом, однією командою все це робимо. Щодня у нас ідуть наради з оперативно-стратегічними угрупованнями. Ми постійно тримаємо руку на пульсі і, якщо щось трапляється, інформаційно реагуємо», - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Росіяни після підриву Каховської ГЕС посилили тиск на жителів Херсонщини - Маляр

Відповідаючи на запитання, які в МОУ фіксують інформаційні вкиди упродовж останнього тижня, окрім втрат серед українських військовослужбовців, Маляр поінформувала, що вся увага росіян минулого тижня була прикута до західної техніки та озброєння.

«Це фактично їхня ключова інформаційна ціль, бо їм невигідно, щоб Захід надавав нам зброю. Тому вони дискредитують і нас як отримувача зброї, і зброю, західну техніку як фактично інструмент війни. Безумовно, під час війни обидві сторони втрачають техніку, немає такої військової техніки, яку не можна знищити. Але разом з тим, у нас ці втрати значно нижчі», - запевнила вона.

Як повідомлялося, Маляр заявила, що росіяни дійсно виробляють нові види озброєння, однак їх пропаганда спрямована на перебільшення успіхів, аби налякати Сили оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-