У ЗСУ закликають із розумінням ставитися до затримки інформації про події на фронті

У ЗСУ закликають із розумінням ставитися до затримки інформації про події на фронті

Укрінформ
У Силах оборони закликають українців з розумінням ставитися до затримки деякої інформації про події на фронті, оскільки пауза дає можливість українським військовим вивчити і врахувати реакцію ворога.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Звертаємо увагу на доречність затримки деякої інформації з військової оперативно-тактичної точки зору, оскільки пауза дає можливість вивчити реакцію ворога, його вкиди, фейки, маніпуляції і оперувати цим з врахуванням наших інтересів. Притримуючи ті чи інші новини, ми не програємо в інформаційному полі, треба чітко розуміти, що кількість і яскравість російських воєнкорів не означає, що вони переважають», - підкреслив речник.

Шершень поінформував, що минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони виконали 1477 вогневих завдань.

Читайте також: Армія РФ за добу 122 рази обстріляла Запорізьку область

Зокрема, за словами речника, вони продовжують протистояти штурмам російських окупаційних військ на Авдіївському напрямку. Натомість на Бердянському ворог веде активну оборону, намагаючись знівелювати тут наступальні дії підрозділів і військ українського угруповання. “Захисники Таврійського напрямку впевнено тримають оборону і продовжують нищити ворога. Загалом протягом минулої доби противник 20 разів атакував наші позиції. Всього протягом доби зафіксовано 559 обстрілів», - сказав речник.

Також, за його інформацією, російські окупанти продовжують штурмові дії з метою захоплення Мар’їнки та створення умов для охоплення Авдіївки. Шершень водночас повідомив, що Сили оборони відбили всі ворожі атаки у Мар’їнці.

Водночас ворог здійснив артобстріли Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки, Максимільянівки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

Читайте також: Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському та Запорізькому напрямках - Маляр

Крім того, Шершень повідомив, що поблизу селища Очеретувате у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських транспортних колон із награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном, а на причалах морського порту міста Бердянськ відбувається завантаження суден украденим зерном.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку російські війська за добу втратили вбитими й пораненими майже чотири роти, знищено 56 одиниць військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-