Ще 95 українських захисників повернулися з полону

Ще 95 українських захисників повернулися з полону

Фото, відео
Укрінформ
Україна у межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників.   

Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники", - йдеться у повідомленні.

Серед них - 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.

"Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на «Азовсталь». Багато наших перебували в полоні пораненими", - зазначив Єрмак.

Як уточнив у Тереграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, цього разу з полону вдалося визволити чотирьох військових моряків, 11 прикордонників, 29 нацгвардійців та 51 представника ЗСУ, зокрема 15 бійців Сил територіальної оборони. Усі визволені — чоловіки.

Зазначається, що обмін став можливим завдяки складним перемовинам, які проводить Коордштаб. Зокрема, вдалося повернути оборонців, які перебували в полоні у "групи вагнера" та чеченського спецпідрозділу "ахмат".

Із військових, яких Україна повернула цього разу, 27 захищали Донецький напрямок. Також серед визволених — захисники Харківського, Запорізького, Херсонського, Луганського та Сумського напрямків.

"Серед звільнених українців троє мали статус "пошук особи". Тобто Україна повертає також тих захисників та захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені", — зауважили в Коордштабі.

З неволі повернувся, зокрема, військовий музикант 36-ї бригади, морський піхотинець.

Четверо визволених — з важкими пораненнями. Один має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб.

"Усі вони отримають необхідну реабілітацію та зустрінуться з рідними, яких не бачили багато місяців", — зазначили у штабі.

Читайте також: Переговори про визволення полонених ведуться з суб’єктами у РФ і на ТОТ України - Коордштаб

Як повідомлялося, під час перемовин про обмін військовополоненими українська сторона щоразу акцентує на поверненні важкопоранених і важкохворих захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-