Переговори про визволення полонених ведуться з суб’єктами у РФ і на ТОТ України - Коордштаб

Переговори про визволення полонених ведуться з суб’єктами у РФ і на ТОТ України - Коордштаб

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зауважили, що переговори про визволення українських військових ведуться з різними суб’єктами як на території Російської Федерації, так і на тимчасово захоплених українських територіях.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє в Телеграмі

У штабі відбулася зустріч із родинами військовослужбовців Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

З родичами полонених і зниклих безвісти військовослужбовців спілкувався представник Коордштабу.

Він зазначив, що переговори щодо визволення українських захисників ведуться з різними суб’єктами як на території Російської Федерації, так і на тимчасово окупованих українських територіях. Безперервно триває робота над встановленням фактів перебування в полоні зниклих безвісти військовослужбовців. 

“Така інформація отримується з різних джерел, зокрема, від тих, хто вже повернувся з ворожої неволі. Ці свідчення фіксуються і обов’язково враховуються у подальшій роботі зі звільнення полонених”, - повідомив представник штабу.

Читайте також: Зеленський: Що більше російських полонених візьмемо, то більше повернемо наших людей

За його словами, значну кількість відомостей про зниклих безвісти чи полонених бійців збирають і передають до Коордштабу родичі військовослужбовців.

Представник штабу зауважив, що виконання функцій із пошуку й повернення тіл загиблих військовослужбовців покладено на Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Там формують пошукові групи, які після звільнення й розмінування місцевості здійснюють відповідні пошукові заходи.

Як повідомляв Укрінформ, у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими звертають увагу на те, що військова частина не може надати родичам полонених і зниклих безвісти документи, призначені для службового користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-