ГУР залучало депутата Шевченка для контактів із Білоруссю - Буданов

ГУР залучало депутата Шевченка для контактів із Білоруссю - Буданов

Укрінформ
Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що народного депутата Євгена Шевченка залучали для комунікації з Білоруссю.

Про це Буданов сказав в інтерв'ю програмі "Різні люди", передає Укрінформ.

"Ми задіяли всі наші можливі шляхи комунікації (з Білоруссю - ред.). Всі змоги, які у нас були. Навіть задіяли, скажімо так, одного народного депутата. Задля того, щоб не допустити втягування Білорусі в цю війну. Це перша мета. Друга — коли сталося витіснення російської армії, не допустити повторних спроб заходу з Білорусі, або спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти", - сказав Буданов.

Він зазначив, що йдеться про народного депутата Євгенія Шевченка.

Читайте також: Буданов: 80% заяв Пригожина є чистою правдою

"Ми користуємось можливостями його комунікації, його зв'язками. В принципі ніколи цього не приховували. І він є ефективним у цьому процесі. Пан Шевченко достатньо давно допомагає нам, і жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися до нього", - сказав очільник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня 2021 самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з народним депутатом України Євгенієм Шевченком, який тоді був членом парламентської фракції "Слуга народу", в президентському палаці. Парламентарій поїхав до Мінська попри те, що політичні відносини між Україною та Білоруссю восени 2020 року було поставлено на паузу через рішення не визнавати перемогу Лукашенка на президентських виборах.

У травні 2021 року Шевченка виключили з фракції "Слуга народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-