ЄС засудив чергові атаки росії на цивільні об’єкти України та нагадав про відповідальність

ЄС засудив чергові атаки росії на цивільні об’єкти України та нагадав про відповідальність

Укрінформ
Європейський Союз засудив дії російської федерації, яка протягом поточного тижня продовжувала обстріли мирних міст та селищ України, що призвело до загибелі та поранення великої кількості мирних людей. 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС Пітера Стано, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій

«Поточний тиждень був позначений ще однією ескалацією російської злочинної агресивної війни проти України, що супроводжувалося дедалі більш невибірковими та кривавими обстрілами районів з цивільним населенням…. Ці невибіркові російські атаки проти цивільних об’єктів є воєнним злочином», - наголошується у документі.

Читайте також: На Херсонщині оголосили триденну жалобу у пам'ять загиблих від обстрілів

Речник нагадав, що удари російських ракет та дронів були знову спрямовані проти Одеси та проти Києва. Це відбулося після жорстоких російських атак на цивільну інфраструктуру в Херсонській області з використанням важкої артилерії. Цілями для таких атак були обрані, головним чином, великі супермаркети, залізничні станції та автозаправки. Наслідком таких варварських нападів з боку росіян стала загибель більше як 20 людей, ще більше 50-ти отримали поранення, всі – цивільні люди.

«Це безумне вбивство мирного населення та руйнування цивільної інфраструктури має негайно припинитися. ЄС чітко наголошує, що не буде жодної безкарності для командирів, нападників та для їх поплічників, що винні у цих звірствах. ЄС залишається рішуче налаштованим притягнути їх до відповідальності», - зазначив Стано.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили понад 60 ворожих атак на трьох напрямках

Як вже повідомлялося, протягом минулих тижнів російські загарбники збільшили кількість артилерійських та ракетних обстрілів митних українських міст та об’єктів цивільної інфраструктури, які цими днями відбуваються практично щодня. ЄС сприяє роботі Генеральної прокуратури України та міжнародної Спільної групи розслідувачів, що була створенна під егідою Євроюсту та у співробітництві з Міжнародним кримінальним судом, у розслідування воєнних злочинів, що росія продовжує коїти на території України.

Водночас, за сприяння Євроюсту, в Гаазі був створений Офіс прокурора, який збиратиме, аналізуватиме та накопичуватиме свідчення російського злочину агресії проти України, для використання цих матеріалів в рамках Спеціального трибуналу, що буде створений для притягнення до відповідальності політичного керівництва російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-