У Рівному судитимуть «волонтера», який збирав розвіддані для росіян

У Рівному судитимуть «волонтера», який збирав розвіддані для росіян

Фото
Укрінформ
Перед судом у Рівному постане іноземець, який під виглядом волонтера збирав розвідувальну інформацію для російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, якому інкримінують передачу інформації про місце розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості представнику спецслужб держави агресора та участь у терористичній організації», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 67-річний чоловік, який у 2014-2015 роках входив до силової структури терористичної «днр», був завербований представником спецслужб країни-агресора. На виконання завдання свого куратора іноземець приїхав до Рівного під виглядом волонтера, аби зібрати інформацію про розташування військових підрозділів та об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: СБУ затримала інформатора рф, який «зливав» дані про оборону заводів на Одещині

У прокуратурі уточнюють, що іноземного агента затримали, коли він через месенджер намагався повідомити співробітнику головного управління генштабу зс рф дані про місце розташування одного з підрозділів ЗСУ, що могло завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-