Експерт радить розпочати розмову з партнерами про відкриття другого фронту проти рф

Експерт радить розпочати розмову з партнерами про відкриття другого фронту проти рф

Укрінформ
Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що Україні слід розпочинати відверту і чесну розмову з партнерами про відкриття другого фронту в російсько-українській війні.

Таку думку він висловив на засіданні круглого стола на тему: "російська ядерна зброя в білорусі як загроза європейській безпеці", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, що сьогодні ми повинні говорити з нашими партнерами відверто і чесно про те, що, в принципі, врятувало світ у часи Другої світової війни, і має врятувати зараз, - я маю на увазі другий фронт. Це те питання, яке на сьогоднішній день викристалізовується. І те, що путін своїми агресивними діями провокує відкриття цього фронту на території білорусі, теж, мені здається, речі, до яких ми підходимо", - сказав Мусієнко.

За словами експерта, він не легковажив би наявними загрозами, тому що путін прагне інтернаціоналізувати конфлікт, і скільки б країни НАТО чи Європи не намагалися уникнути прямого зіткнення з росією, воно "все ближче".

Читайте також: Рішення рф розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі є гібридною наступальною операцією - експерт

"росія цього прагне, тому що путіну вигідний конфлікт на території білорусі, підставити білорусь під удар і сказати: "Так це не ми, це білорусь, це лукашенко, це його рішення". А далі що? А далі давайте сідати і обговорювати мій (путіна - ред.) ультиматум. Це позиція путіна - давайте говорити про нерозширення НАТО і так далі", - зазначив керівник Центру військово-правових досліджень.

На його думку, з огляду на заяви путіна про розміщення тактичної ядерної зброї на території білорусі Захід має бути готовий до превентивних дій.

"Чи готовий Захід? Я думаю, що ні. Готова Польща. Звідси й заяви президента Дуди, які були декілька місяців тому, про те, що треба розмістити американську ядерну зброю на території Польщі. І він абсолютно правий, тому що зміщується рубіж конфлікту і потенційного застосування цієї зброї", - зауважив експерт.

Читайте також: Ексміністр довкілля розповів про загрозу у випадку аварії на окупованій Запорізькій АЕС

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня президент країни-агресорки володимир путін, щодо якого МКС видав ордер на арешт, заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі. Раніше, у лютому цього року, він оголосив про «призупинення» участі москви в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-