Учасники «Рамштайну» вже надали Україні $55 мільярдів безпекової допомоги – Остін

Учасники «Рамштайну» вже надали Україні $55 мільярдів безпекової допомоги – Остін

Оновлено
Укрінформ
Країни-учасники Контактної групи з питань оборони України (так званий формат "Рамштайну") надали Україні вже 55 млрд дол. безпекової допомоги.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття чергового засідання Контактної групи з питань оборони України на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю.

"Загалом учасники цієї Контактної групи надали понад 55 млрд. дол. безпекової допомоги Україні", - сказав він.

За словами Остіна, ця сума є 10-кратним зростанням з часу першої зустрічі у Рамштайні.

Очільник Пентагону зазначив, що лише за останні кілька місяців учасники Контактної групи надали техніку та провели навчання для підтримки дев'яти нових бронетанкових бригад українського війська, "що вже зміцнило позиції України на полі бою".

Він нагадав, що європейські країни надають Україні танки "Леопард", також продовжується координація через Контактну групу надання боєприпасів і технічного обслуговування для цих танків.

Читайте також: Глава Пентагону поговорив із Резніковим перед «Рамштайном»

"Ця Контактна група також надала ключові системи протиповітряної оборони для захисту неба і громадян України, а також критично важливої інфраструктури. Це включає системи Patriot від США, Німеччини та Нідерландів, SAMP-T з Італії і Франції, а також NASAMS з Канади і Норвегії", - додав Остін.

Американський міністр наголосив на непохитній відданості союзників і надалі підтримувати Україну у її відбитті російської агресії. На цьому тлі він, зокрема, вказав на те, що деякі із союзників, такі як Естонія та Латвія, "вже пожертвували понад 1% свого ВВП на потреби України".

Остін нагадав, що на початку цього тижня Сполучені Штати оголосили про додаткову безпекову допомогу Україні розміром 325 млн дол. "Таким чином, від початку повномасштабного вторгнення росії ми надали Україні безпекової допомоги на суму понад 35 млрд дол.", - повідомив він.

Читайте також: Під час «Рамштайну» відбудеться зустріч учасників танкової коаліції

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні нового пакету допомоги у сфері безпеки на суму $325 мільйонів, який включає додаткові ракети для HIMARS та інших систем, боєприпаси, інше озброєння й техніку.

21 квітня на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю проходить 11 засідання Контактної групи з питань оборони України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-