Штати відправлять до Гааги прокурора, який зосередиться на злочинах рф проти України

Штати відправлять до Гааги прокурора, який зосередиться на злочинах рф проти України

Укрінформ
Міністерство юстиції США планує відправити досвідченого прокурора до Гааги в рамках зусиль американської сторони щодо переслідування злочинів агресії, скоєних рф проти України.

Про це заявив у понеділок генеральний прокурор США Меррік Гарленд після зустрічі зі своїм українським колегою Андрієм Костіним, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З метою подальшого зміцнення нашого партнерства Мін’юст відрядить досвідченого прокурора до Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії проти України, створеного на базі Спільної слідчої групи (JIT)», - зауважив Гарленд.

Читайте також: росія чинитиме воєнні злочини, поки її вторгнення не припиниться - глава МЗС Канади

Він уточнив, що представник Генпрокуратури США базуватиметься в Гаазі, при Агентстві Євросоюзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції.

Крім того, за його словами, Міністерство юстиції США планує цього літа відрядити свого постійного юридичного радника до Посольства США в Києві. Радник «працюватиме з українськими партнерами по цілому переліку складних питань у секторі юстиції».

Читайте також: Єрмак про зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей: Україна знайде кожного, хто вчиняв злочини

Гарленнд також повідомив, що обговорив з Генпрокурором України подальші спільні зусилля щодо притягнення російського режиму до відповідальності за його звірства. Крім того, відбувається взаємодія на рівні створеної недавно у США Оперативної групи KleptoCapture. За словами Генпрокурора США, ця група «продовжує порушувати кримінальні провадження та здійснювати конфіскації активів у прибічників кремля, що перебувають під санкціями, та російської армії».

Читайте також: В Офісі омбудсмена є десятки відео страт українських військових росіянами

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор України Андрій Костін перебуває у Сполучених Штатах Америки з робочим візитом. За його словами, притягнення росії до відповідальності зараз є головним завданням світового співтовариства, а також фокусом уваги двостороннього діалогу між Україною та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-