росія чинитиме воєнні злочини, поки її вторгнення не припиниться - глава МЗС Канади

росія чинитиме воєнні злочини, поки її вторгнення не припиниться - глава МЗС Канади

Укрінформ
росія й надалі чинитиме брутальні воєнні злочини, поки її вторгнення до України не вдасться припинити.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у Твіттері написала міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

"Інформація про відео, на якому російські військові нібито обезголовлюють українського військовополоненого, глибоко тривожна. Очевидно, що воєнні злочини і злочини проти людяності відбуватимуться, поки триває російське незаконне вторгнення”, - заявила Жолі.

Вона наголосила, що “російський режим мусить бути притягнений до відповідальності”. “Канада завжди виступатиме за справедливість й підтримуватиме повне розслідування воєнних злочинів. Канада солідарна з Україною”, - зазначила міністерка.

Читайте також: Канада передала Україні три навчальні симулятори стрільби з танків

Як повідомлялося, в інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як росіяни відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-