білоруські пілоти Су-25 закінчили підготовку до застосування «спеціальних боєприпасів»

білоруські пілоти Су-25 закінчили підготовку до застосування «спеціальних боєприпасів»

Укрінформ
Пілоти штурмовиків Су-25 зс білорусі закінчили підготовку до «застосування сучасних авіаційних засобів поразки, зокрема й спеціальних боєприпасів», під якими маються на увазі тактична ядерна зброя.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал міноборони рб.

«Завершено допідготовку льотного та інженерно-технічного складу ВПС та військ ППО рб за програмою експлуатації та бойового застосування штурмовиків Су-25. Підготовка включала як теоретичний курс, так і практичні заняття під керівництвом досвідчених російських інструкторів, що дозволило як поліпшити практичні навички льотного складу, а й освоїти нові способи застосування сучасних авіаційних засобів поразки, зокрема і спеціальних боєприпасів», - йдеться у повідомленні.

Також сьогодні міністр оборони білорусі Віктор Хренін повідомив, що наступного тижня закінчиться підготовка до застосування ядерної зброї розрахунками ракетних комплексів «Іскандер-М».

Читайте також: Російське вторгнення: білоруський контекст, березень-2023

Як повідомлялося, 25 березня президент росії володимир путін заявив, що москва та мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі, про що нібито «давно просив» олександр лукашенко. За словами путіна, будівництво спеціального сховища для цих озброєнь закінчиться до 1 липня 2023 року.

У своєму «посланні до білоруського народу» 31 березня лукашенко заявив, що в разі потреби путін може ввести до білорусі і стратегічну ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-