росія добровільно не відмовиться від війни в Україні - Моравецький

росія добровільно не відмовиться від війни в Україні - Моравецький

Укрінформ
росія не робить висновків з провалів на полі бою в Україні і не має намірів припиняти свою агресивну війну. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу в Atlantic Counсil у Вашингтоні.

“Не очікуйте, що росіяни зроблять висновки зі своїх провалів на полі бою і, можливо, відмовляться від війни. Я песимістично налаштований щодо цього. Не думаю, що це можливо у ближній перспективі”, - сказав Морацевецький.

На його переконання, основна мета росії у цій війні - “руйнація України”. “Це потрібно для того, аби Україна не могла бути фундаментом для зміцнення Заходу”, - зазначив прем’єр Польщі. 

Читайте також: Війна рф проти України змінила порядок безпеки, встановлений ООН у 1945 році - міноборони Молдови

Моравецький додав, що “це прагнення, найвірогідніше, поділяє і комуністичний Китай”. “Це ще один аспект, який об’єднує дві наддержави, навіть якщо росія протягом останніх років стала молодшим партнером у цьому союзу”, - підсумував глава уряду Польщі.

Як повідомлялося, у Генштабі ЗСУ прогнозують, що росія упродовж весняно-літнього періоду нарощуватиме кількісні та якісні показники своїх військ, продовжуватиме формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України, а також може продовжити проведення прихованої мобілізації населення. https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3695327-rf-prodovzit-formuvati-strategicni-rezervi-ta-perekidatime-ih-do-kordoniv-ukraini-gromov.html

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-