Данілов про відео зі стратою українського військового: Знайти нелюдів є справою честі

Данілов про відео зі стратою українського військового: Знайти нелюдів є справою честі

Єдині новини
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав справою честі знайти причетних до страти українського військовополоненого, відео якої поширилося у соцмережах.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наші спецоргани чітко розуміють, що їм треба в такому випадку робити. Більш того, це навіть справа честі - знайти цих людей. Це, я більш ніж упевнений, обов’язково буде зроблено, тому що це пробачати не можна”, - наголосив Данілов.

Він додав, що цивілізований світ занадто довго спостерігав за створенням "Четвертого рейху".

Читайте також: Світ отримає війну з Четвертим рейхом, якщо обере ганебний мир з рф – Данілов

“І на жаль, сьогодні вже без ліквідації саме Четвертого рейху, їх військово-політичного керівництва з точки зору усунення їх від влади ця ракова пухлина може надалі поширюватися на території Європи й ... інших країн. Це дуже небезпечно для світу. Я не знаю, що ще ці нелюди мають зробити, для того щоб світ мав максимально активно реагувати на всі ці речі”, - заявив секретар РНБО.

Як повідомлялося, в Мережі з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

За інформацією CNN, перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте "вагнерівцями" і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поряд із пошкодженим військовим автомобілем. На російських акаунтах стверджується, що відео зняте поблизу Бахмута.

Читайте також: Голова СБУ про тих, хто відрізав голову українському бійцю: «Ми знайдемо цих нелюдів»

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і навмисно сильно розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на рослинність у кадрі. На ньому російський боєць із ножем обезголовлює українського військового, який, судячи з голосу на відео, ймовірно, був живий на початку розправи.

Читайте також: Зеленський – про страту українського воїна: Це відео росії, якою вона є

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео, на якому російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які скоїли цей злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-