У Польщі розповіли про деталі нового оборонного замовлення України

У Польщі розповіли про деталі нового оборонного замовлення України

Укрінформ
Україна купить у Польщі 150 БТР Rosomak, понад 50 мінометних САУ Rak і 100 ПЗРК Piorun. Станом на сьогодні, готуються до підписання відповідні угоди.

Про це заявив у ефірі радіо Plus речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

“Готуються контракти, їх загальна вартість зараз оцінюється. Можу сказати, що в підсумку це 150 БТР Rosomak, що на 50 більше, ніж декларувалося упродовж останніх днів, це три ротні модулі самохідних мінометів Rak, тобто понад 50 одиниць техніки, а також 100 ракет Piorun, які користуються великою популярністю в українській армії”,- заявив речник уряду.

Мюллер зазначив, що, станом на сьогодні, Польща надала Україні військової допомоги на понад 10 млрд злотих (понад 2 млрд євро). При цьому, частина озброєння продається, а частина передається безкоштовно.

Читайте також: Польща лобіюватиме надання Україні літаків натівських стандартів – Дуда

“Пам'ятаймо, що Україна захищає Європу від росії. З одного боку, це час на замовлення Україною у нас техніки там, де це можливо, на довгострокову перспективу. З іншого боку, ця техніка потрібна тут і зараз, інакше росія у своїх воєнних діях піде набагато далі”, - підкреслив Мюллер.

Як повідомлялося, нещодавно голова правління Польської групи озброєнь PGZ Себастіан Хвалек повідомив, що БТР Rosomak постачатимуться до України у різних модифікаціях, залежно від замовлення. Відтак, остаточна конфігурація цього БТР буде предметом детальних перемовин. Він також переконаний, що фінська сторона, яка володіє ліцензією на виробництво БТР Rosomak, погодиться на його продаж Україні.

Читайте також: Моравецький: Коли Україна буде в НАТО, ми будемо у більшій безпеці

Як повідомляло агентство, Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Варшави 5 квітня оголосив про погодження з Польщею нового оборонного пакета.

Фото: pap.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-