Зеленський обговорив із Моравецьким допомогу в пошуку та поверненні з рф українських дітей

Зеленський обговорив із Моравецьким допомогу в пошуку та поверненні з рф українських дітей

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з представниками польського уряду і прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким питання пошуку і повернення з рф українських дітей.

Про це глава Української держави розповів під час спільної з польським Прем'єром заяви для ЗМІ у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обговорили питання допомоги у пошуку українських дітей. Я вдячний за спільну ініціативу Польщі і Єврокомісії щодо пошуку і повернення українських дітей, яких росія намагається позбавити родини, країни, сімейного життя і національної ідентичності", - сказав Президент.

За його словами, сьогодні надзвичайно важливо, що Україна і Польща спільно протистоять росії "і в цьому виді агресії". "Разом назавжди - Україна і Польща. Дякую польському народові за допомогу", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Лубінець: рф залучає спецслужби, щоб українські діти не могли повернутися додому

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого Європейська комісія спільно з Польщею започаткували програму пошуку та повернення українських дітей, які були викрадені або примусово вивезені до російської федерації.

За підтримки агенцій ООН європейські фахівці збиратимуть інформацію й докази, аби повернути викрадених українських дітей на Батьківщину та притягнути до відповідальності причетних до скоєння цих злочинів.

Читайте також: Попри ордер МКС: росія доручила своїй омбудсменці розповідати в ООН про викрадення українських дітей

17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт президента росії путіна, а також громадянки марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово захопленої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-